INFORMATIE

Oogkliniek Midden-Brabant een kliniek met een hart voor het Zuiden. Met een oog voor de mens. Bij het bezoek aan onze oogarts denken we graag met u mee. In onze kliniek kunt u terecht voor diverse behandelingen zie het kopje ‘behandelingen’ onderaan deze pagina.  

Van zijn ervaring in ziekenhuizen heeft dr. Van de Put geleerd dat een deel van de oogzorg doelgerichter en dichter bij de patiënt kan worden georganiseerd. Met Oogkliniek Midden Brabant geeft hij uitvoering aan zijn visie. Dat doet hij in samenwerking met opticiens, optometristen en huisartsen in de regio Midden-Brabant. De optometrist/ huisarts verwijst u eventueel door naar de oogarts voor de behandeling van uw oogaandoening. Zo kunt u onze oogarts gewoon treffen bij uw vertrouwde optiekzaak bij u in de buurt. 

Doordat we op deze manier samenwerken, hebben we een snellere doorlooptijd. Met als direct gevolg voor u: kortere wachttijden.

Mocht u geintresseerd zijn, maak dan snel een afspraak bij uw optiekzaak in de buurt. Zij plannen dan met u een passend plekje in onze agenda in. 

Uw ogen zijn
in goede handen bij
Oogkliniek
Midden-Brabant

Behandelingen
Door onze unieke samenwerkingen in uw regio kunnen wij u snel helpen.

Hiernaast kunt u lezen voor welke behandelingen u bij Oogkliniek Midden-Brabant terecht kunt. Let u wel op! Wij zijn niet aangesloten bij een zorgverzekeringsmaatschappij, hierdoor raden wij u aan om voor uw afspraak goed met uw verzekeraar te overleggen over mogelijke eigen risico/ kosten. Onze behandelingen worden door de meeste verzekeraars gedeeltelijk en zelfs geheel vergoed. Lees hier meer over op onze tarievenpagina. 

Blepharitis is een ontsteking van de ooglidrand. Het gaat vaak gepaard met jeuk, irritatie en soms een rood oog. Meestal is er sprake van meer schilfers in de ochtend en ook dan een rood oog.

Bij een oppervlakkige verwonding kan een vuiltje (corpus alienum of vreemd voorwerp) nog aan de buitenzijde op het oog zitten. Bekende plekken hiervoor zijn: de binnenzijde van het onderooglid, onder het bovenooglid of op het hoornvlies (de cornea). Bel uw lokale optiekzaak/ huisarts voor het behandeltraject.

Retinopathie is beschadiging van het netvlies bij diabetes (suikerziekte). Mensen met diabetes hebben te veel glucose (suiker) in hun bloed.

Maculadegeneratie is een ingrijpende oogziekte waarbij het gezichtsvermogen steeds verder achteruitgaat. Dit komt doordat de kwaliteit van de macula, ook wel gele vlek genoemd, afneemt.

Bij een refractieafwijking is het niet mogelijk om scherp te kunnen zien. Om scherp te kunnen zien is het nodig dat lichtstralen uit de buitenwereld precies op het netvlies van het oog samenvallen.

Vooraan in het oog, net achter de pupil, zit de heldere, doorzichtige ooglens. Bij staar, ook cataract genoemd, vertroebelt deze lens, waardoor het zicht waziger wordt en de omgeving grauwer lijkt.

Glaucoom is namelijk een ziekte waarbij de oogzenuw aangetast is. Dit wordt meestal veroorzaakt door een verhoogde druk in de oogbol. Door het afknellen van de oogzenuw wordt de verbinding tussen het oog en de hersenen langzaam beschadigd.

Allergische conjunctivitis is een ontstekingsreactie naar aanleiding van een allergeen. Het veroorzaakt symptomen als jeuk en korreligheid. Het oog ziet er rood en waterig uit.

Tranende ogen komen meestal doordat uw ogen droog zijn. De traanklier gaat dan extra tranen maken. Als u ouder wordt, worden uw ogen droger. Door droge lucht in huis worden uw ogen droger.

Corneaerosie wordt ook wel hoornvliesbeschadiging genoemd. De buitenste laag van het hoornvlies is bedekt door een dun laagje cellen; het epitheel. Bij een hoornvliesbeschadiging (corneaerosie) is het buitenste epitheellaagje beschadigd.

Bij sommige oogheelkundige aandoeningen mag u niet zomaar weer autorijden. Bijvoorbeeld bij suikerziekte (diabetes), Staar of bij Glaucoom. Als u uw rijbewijs wilt verlengen, beoordeelt het CBR meestal opnieuw of u gezond genoeg bent om te rijden. Onze oogarts beoordeelt uw oogaandoening en geeft advies over uw rijgeschiktheid.

We staan klaar voor u en uw ogen

Oogkliniek Midden-Brabant is ontstaan met het idee dat de oogzorg op een efficiënter wijze kan worden ingericht met als resultaat een rustige afspraak, waarbij uw behandeltraject met u samen wordt opgesteld en u optimaal kan genieten van onze gastvrijheid.

Mocht u meer informatie willen: neem gerust contact met ons op!

Stuur een bericht via ons contactformulier  of stuur een mail naar info@oogkliniekmiddenbrabant.nl