Coronamaatregelen bij Oogkliniek Midden-Brabant

Ook Oogkliniek Midden-Brabant heeft een protocol met betrekking tot Covid. De laatste update is vanaf 1 december 2021. Op deze pagina kunt u alles nalezen wat wij als kliniek doen met betrekking tot hygiene, veiligheid en andere maatregelen die verband houden met Covid. 

Tevens kunt u de volgende pagina bezoeken met betrekking tot het coronabeleid bij zelfstandige klinieken van ZKN.

OMB probeert zoveel mogelijk de reguliere oogheelkundige zorg voort te zetten. Dit uiteraard op een verantwoorde wijze waarbij wij de actuele richtlijnen van het RIVM strikt volgen.

Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact op middels ons contactformulier. Of leest u ons protocol nog eens rustig na. 

Wat houdt dit in voor uw bezoek?

Per 25 februari 2022 is het dragen van een mondmasker NIET verplicht. Echter, is het vrijwillig dragen van een mondmasker wel toegestaan. klik hier voor meer informatie. Verder blijft het huidige coronabeleid vooralsnog ongewijzigd om de continuïteit van de zorgverlening te waarborgen.

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de Rijksoverheid over het coronavirus hanteert Oogkliniek Midden-Brabant in het belang van de gezondheid en veiligheid van de patiënten en ons team een aangepast beleid met een aantal richtlijnen en voorzorgsmaatregelen die in lijn zijn met het actuele beleid van het RIVM. 

– Indien u klachten heeft die lijken op het Coronavirus (klachten als neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts of recent verlies van smaak en/of reuk). Indien u terugkomt uit een rood of oranje gebied. 

– Indien u een huisgenoot heeft in thuisisolatie, een positieve testuitslag, zegt u dan uw afspraak (tijdig) af.

Let op! Dit geldt ook voor patiënten die reeds gevaccineerd (ingeënt) zijn tegen het Coronavirus.

Twijfelt u of een afspraak door kan gaan, stuurt u dan een e-mail naar info@oogkliniekmiddenbrabant.nl 

 

Veel gestelde vragen

Meest gestelde vragen omtrent het Coronovirus en uw bezoek.

Het geven van injecties voor maculapatiënten gaan onder dezelfde omstandigheden door. Ook kan uw afspraak gewoon doorgaan wanneer u kortgeleden gevaccineerd bent of binnenkort een vaccinatie krijgt voor het Coronavirus.

Netvliesingrepen en cataractingrepen die medisch noodzakelijk zijn gaan onder dezelfde aangepaste omstandigheden door. Als uw ingreep niet door kan gaan, stellen wij u daarvan telefonisch op de hoogte. U ontvangt dan een nieuwe datum voor een afspraak.

Bent u kortgeleden gevaccineerd of krijgt u binnenkort de vaccinatie dan geldt het volgende:

 • Bent u gevaccineerd met Moderna of BioNTech/Pfizer of AstraZeneca of Janssen? Dan moet er 36 uur zitten tussen de vaccinatie en de operatie.
 • Krijgt u binnenkort de vaccinatie? Dan is ons advies 36 uur tussen de operatie en de vaccinatie.

In geval van een spoedoperatie is een wachttijd niet wenselijk. Er volgt dan overleg met de arts.

Wij hebben vele maatregelen getroffen om u als patiënt zo veilig mogelijk te kunnen ontvangen en behandelen. Zo houden wij overal 1,5 meter afstand en hanteren wij een scherp hygiëneprotocol. Wij vragen u dan ook uw handen te desinfecteren bij binnenkomst ter bescherming van de patiënten en van onze medewerkers.

Heeft u verkoudheidsklachten, luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid), koorts of een koortsig gevoel? Kom dan NIET naar  voor een afspraak en/of een bezoek.

Voor volwassen geldt:

Voor bezoeken van een afspraak geldt dat de patiënt alleen naar binnen komt, tenzij begeleiding noodzakelijk* is. De begeleider kan niet mee de kliniek in en zal buiten moeten wachten.
*Kinderen tot 18 jaar, aandoeningen als dementie of begeleiders die vertalen voor de patiënt en minder validen.

Voor kinderen geldt:

Bij een afspraak voor een kind (jonger dan 18 jaar) kan één ouder mee als begeleider, andere kinderen mogen niet worden meegenomen.

We verzoeken u om NIET naar Oogkliniek Midden-Brabant te komen:

 • Na bezoek aan risicogebied (zie www.nederlandwereldwijd.nl)
 • Na onbeschermd contact met vermeend of bewezen coronapatiënt
 • Bij koorts > 38°C
 • Bij hoesten
 • Bij luchtwegklachten

Is dit het geval, dan kunt u uw afspraak, het liefst tot 24 uur van te voren, telefonisch verzetten.

Het is vooral van belang om het risico op besmetting, met welk virus dan ook, zoveel mogelijk te beperken door:

Hygiëne-maatregelen in acht te nemen:

 • Was de handen regelmatig.
 • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.
 • Geen handen schudden.
 • Blijf 1,5 meter bij elkaar vandaan.


Mogelijke risicomomenten op contact met het virus te vermijden, dat wil zeggen:

 • Niet reizen naar gebieden waar het virus is vastgesteld.
 • Niet op bezoek gaan bij mensen die recent (2 weken geleden) in gebieden zijn geweest waar het virus is vastgesteld.
 • Terughoudend te zijn om op bezoek te gaan bij mensen met klachten van koorts, hoesten en kortademigheid.

Als u de afgelopen twee weken in een land of gebied bent geweest waar het coronavirus voorkomt of de afgelopen twee weken contact heeft gehad met een patiënt met het coronavirus en u heeft nieuwe klachten van de luchtwegen zoals hoesten of toenemende kortademigheid, dan is het verstandig telefonisch de huisarts te raadplegen.

Voor algemene informatie over het coronavirus verwijzen wij u graag naar de website van het RIVM.

We zien u bij OMB!

We hopen u voldoende te hebben geïnformeerd met betrekking tot alle maatregelen, afspraken en informatie met betrekking tot het Coronavirus. En we hopen u snel te zien bij Oogkliniek Midden-Brabant!

Tot slot onze samenwerkingspartners hebben allen ook nog een Coronaprotocol, deze wijkt niet af van dat van ons protocol. Dus twijfelt u, maakt u zich zorgen of wilt u meer weten, neem gerust contact op door ons een mailtje te sturen of contact op te nemen de locatie van uw afspraak.